29 Mayıs 2011 Pazar

Beni Oynatmazsanız Topumu alır giderim...



Küçükken yapılan mahalle maçlarını hatırlarsınız; mahalle maçlarında iki tarafta da kendine yer bulamayan nispeten daha yeteneksiz ve ufak arkadaşlarımız, maçlarda boy gösterebilme adına top alırlardı. Top sahibi olan kişinin oyun dışında kalması düşünülemezdi, bazen kafası bozulduğu zaman gıcıklık yapıp topunu alır giderdi. Haşa sonradan gelip dışardan onunla değişip oyuna girmek isteyen olursa, top onun uyarısı diğer arkadaşlarca hemen yapılırdı. Topun varsa sorun yoktu, kadrodaydın işte.
Şimdi yukarda ki istatistiğe bakınca bir an o günler geldi aklıma, Barcelona o dönemlerde ki top sahibi gıcık çocuğun yetenekli versiyonu gibi, oyun içinde de top göstermiyorlar arkadaş, artık seyredene de eziyet olmayı başladı tadında, tek başına oynuyorlar sanki bu oyunu. Xavi ve İniesta insan değil zaten, Messi bu dünyadan değil. Villa son vuruşları muazzam olan bir adam, millet diğerlerine konsantre olmuşken anında cezayı kesiveriyor arkadaş. O ne vuruş arkadaşım, o ne falso, Van der Sar muhteşem uzandı ama zaten iyi bir kalecinin yapabileceği hamlenin maksimumudur o planjon.

Maçı plaseyihanrigibivuruyorum'un yazarı Anıl'la Maçka'da seyrettik, biz zaten ne zaman orda maç seyretsek mağlup oluyordu Cimbom ama Kutsal armanın maçı olmadığı için, herhangi bir totem gereksizdi fajat hiç bir totem de açıkçası bu pas azmanı Barca'ya sökmez. Bunların ilacı tek kelimeyle Mourinho ama tek maç olacak, tek maçta bunlara kısa devre yaptırıp bir golle maçı kazanabilecek tek takımdır Real yoksa bunların durdurulması imkansıza doğru gitmektedir. Bu imkansızıda anca Mourinho'lu, Nuri'li, Mesut'lu ve Hamit'li Real'den bekliyorum... CR7 haksızlık etmek istemem onun Xavi ve İniesta'sı yok verdiği mücadelede. Yine de Barca saltanatını yıkcak tek adamdır kendisi Mourinho'nun yönetimde.

Kısacası ritüelleşmiş hucüm hamlerine karşılık vermek zor Barcelona'nın, on bir kişi topun gerisine geçip savunmazsanız hele hiç şansınız yok. Ritüel derken aynı anda 5 hucümcunun bindirdiği bir atak kombinasyonuna Çin seddi kursan anca durdurabilirsin... Belki onuda geçerler pek emin olamadım yazarken. Bu arada Barca ve Manu formalarıyla dün akşam dolaşanlar ayrı bir eğlence konusu, yakında bunlar şampiyonluktan sonra konvoyda yapabilirler. Tamam futbol evrenselde bu nedir abi? Katalunya'nın böğründenmi koptunuz? Manu'nun onbirinden kaç adam sayarsınız. Neyse konu çok dağıldı. Yanarım yanarımda zamansızlıktan dolayı yetişemeyip bahis yapamadık, gitti 1.80'lik temiz oran. Alex Ferguson bile ikinci golden sonra pes etti, öyle bir maçtı işte bir Barca klasiği...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder