11 Kasım 2012 Pazar

Mersin İdman Yurdu:1 Galatasaray:1




     Klasik bir Avrupa dönüşü; düşük tempoyla işi bitirmeye çalıştığımız maçlardan biri. Nurullah Sağlam'ın oynattığı taktik 1960 model, yarı sahayı geçme, duran toplardan olursa gol atarız üstüne yatarız tadında bir oyun anlayışı. Stoperlerin arasına birde Sweeper(süpürücü) koyması bu seviyelerden yüksekleri istemeyen ve aşama kaydetmeye açık olmayan bir teknik direktörlük kariyerine razı bir mental dizayn göstermekte.

    İmparator'un defans kurgusu aslında forvette itiş kakışı seven Nobre ve Ergin Keleş'li hucüm hattının ilacı niteliğinde ama Muslera'nın anlık bir konsantrasyon eksikliği ve pozisyon vermeksizin yine bırakılan 2 puan. Değişim sancılı, devrim sancılı ama futbolcularıda ki bu fiziksel yorgunluk ve teknik ekibin mental yorgunluğu aynı anda sahaya yansıyınca sanırım puan kaybı kaçınılmaz hale geliyor.


     Maç adına konuşulacak pek birşey; klişe Galatasaray karşısında haddini bilen ve ona göre oynamaya çalışan bir rakip. Direkten dönen iki top ve pozisyon vermeksizin yenen gol. Hakem ise çok istikrarsız maç içinde açıkcası beğenmedim. Bana göre Burak Yılmaz'a arkadan Culio'nun yaptığı şarj çok net fauldü. Ben pozisyonu içerde gördüm ama saolsun Lig Tv pozisyonun tekrarını bile vermedi.

     Nurullah Sağlam'a bir not; hakemlere isyan edeceğine hocam takımına ayakta futbol oynatmayı ve mertçe mücadele etmeyi öğret, oyuncuların yerden kalkmadı son 15 dakika. Avrupa'da özellikle EPL'de hakemler buna asla müsade etmiyor. Darısı bizim ligin başına. Tabi biz ilk önce medyasından klüplere, federasyonundan  klüp başkanlarına manüplasyon ve şikeye bulaşmış düzeni ortadan kaldırmalıyız ve bunun yardakçılarını.


   Bunlar ortadan kalkmadıkça Galatasaray bu lige çok "Avrupalı"....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder