26 Temmuz 2010 Pazartesi

Güle Güle Özgür Can


Özgür Can Özcan bugün itibariyle 250.000tl karşılığında resmen Adanasporlu oldu. Çok fazla A takımda kamplar dışında yüzünü göremediksede sanki senelerdir bu takım için ter akıtan bir oyuncu gibi her Galatasaray'lı tarafından bilinir. Belki biz ona Hakan Şükür benzetmeleri yaparak bu yükün altında ezileceğini düşünmedik. Ne de olsa bizdendi altyapısından genç fışkıran Florya'dan parlamıştı.
Altyapıdan çıkan her gencimize taraftarın verdiği yüksek krediden nasibini aldı ama belki şansı belkide yaşadığı sakatlıklar, onun formayı kapamamasının nedeni oldu. Uzun boyu güçlü fiziği her takımın aradığı forvet tipi için gayet idealdi ama potansiyelinin tamamını hiç değerlendiremedi. İlk olarak 2005 yılında A takıma çıktığında 17 yaşındaydı, olmadı olamadı işte. Kiralık olarak şansını denedi bir kaç kere Sakarya, Rize vs. ancak yine beklenen o patlamayı yapamadı. Herkesin elle kolla attığı goller döneminde Özgür Can'da bu furyaya katıldı ama onu diğerlendirinden ayıran enteresan hadise; golü attıktan ve hakem santrayı gösterip golü verdikten sonra hakeme golü elle attığını söyleyip golü iptal ettirmisi olmuştur ki; yanılmıyorsam o sezon Dünya Fair-Play ödülüne layık görüldü. Aslında Florya'da sadece kazanmanın önemli olmadığını daha o yaşlarda hocalardan öğrenmelerinin bir neticesiydi. Ne olursa olsun, baskı, centilmenliğe sığmayan ve fair-play ruhuna yakışmayan galibiyeti bu genç zihinler bile kabul etmiyordu. Önemli olan sadece kazanmak değildi.

Yolun açık olsun Özgür Can; bir gün inşallah o formayı tekrar hakeder ve yuvana dönersin, altyapımızdan çıkıp profesyonel liglerde mücadeleye devam eden onlarca Galatasaray'lıdan birisin artık. Aldığın Florya adabı o basamakları tırmanmakta tekrar sana yardımcı olacaktır. En içten temennilerle başarılar; yolun açık olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder