20 Temmuz 2010 Salı

Rijkaard'ın açıkları(!)

Galatasaray Pino transferi ve Kewell'ın sözleşme yenilemesiyle açık rotasyonunu tamamlayacak alternatifli yapısını isimler değişse bile standartın üzerinde tutmayı başardı. Muhtemelen Pino, Serdar Özkan'la birlikte rakiplerinin sol alanını otobana çevirirken, Sabri ileri çıkışlarında hız sınırlarını zorlayacaktır. Keita'nın oyun yapısı itibariyle üstün bireysel yeteneklerini çok kullanmak istemesi, Sabri'nin geçen sezon bindirmelerinin sadece maç sonu koşu istatistiğinde değer bulduğunu birçok kez gördük. O bölgede satılmazsa zaman zaman Elano'nunda oynayabileceğini düşünürsek, Sabri bu sezon ciddi bir çıkış yapabilir. Saçma sapan şut denemeleriyle bizleri yine çıldırtacaktır eminim ama ben Sabri'den TSL'de 7-8 civarı asist bekliyorum bu sene; özellikle Batdal bu asistlerin müsavimi olacaktır:). Tabi ki açık rotasyonuna sağda değer katabilecek bir isim Sabri, alt yapıda da bu şekilde görev alıyordu. Bir bek trasnferiyle(Behrami olsa keşke), onu sağ kanadı harmanlarken görmek hiç uzak değil bence. Gelelim Serdar Özkan'a muhteşem bir yetenek, muazzam bir stili var ancak altyapısından geldiği takımla bazen kendi hataları bazense taraftarın yabancı(!) hayranlığından kan uyuşmazlıkları yaşadı. Bence Galatasaray ona istediği şansı fazlaca verecek gibi gözüküyor. Rijkaar bu tip adamlarla uğraşmayı sever. Bu şansı umarım iyi kullanır. Pino transferi de bunu doğrular nitelikte. Pino demişken, ben ondan bu sezon üst düzey bir oyun beklemiyorum. Bence rotasyonda iyi bir alternatif birde TSL'nin saçma sertlik düzeyine alışması gerekiyor. Ayaklarına çok hakim, aniden hızlanabiliyor şutları ve pas özelliği Kader'den daha iyi, ama onun kadar cambazlığı sevmiyor. O hızına rağmen Arda Turan vari kısa çalımlarını göreceğiz. Ayrıca çizgi yerine daha çok içe katetmeyi seviyor. İnşallah geçen sezon ki gibi sakatlık belasıyla da uğraşmaz. Fransa Ligi'nin oyun yapısından TSL'ye çabuk adapte olur üst düzey bir performans ortaya koyarsa, iki haneli milyon Eurolarla İngiltere,İspanya veya Almanya'ya gidebilecek potansiyele sahip. Benim Kolombiya Futbolunda Valderrama'da sonra sevdiğim 3.isim 2.si mi kim 15 yaşında milli formayı sırtına geçiren Jonnier Montana;oda bu sene TSL'de, iyi iş yaptın Konya. Sağ taraf görüldüğü gibi gençlere emanet Aydın'ın bu sezon son şansı ayrıca. Yıldız olmakla kaybolmak arasında bir yerde Aydın, artık bir an önce futboluna dönmenli.



Sol taraf Kewell ve Arda'ya emanet gibi gözüküyor. Hani Kewell'ı anlatmaya gerek yok. En az 20-25 lig maçında oynar iki haneye yaklaşan gol ve asist istatistiklerini ulaşır. Arda'nın geçen seneyi unutup artık işine bakması lazım. Büyük Kaptan her fırtınaya pabuç bırakmamalı bence, yetenekleri ve kişiliğine söylenecek söz olmadığını oda biliyor ama o baskıyı kaldırmakta zorlandı geçen sezon. Büyük Kaptan bu sezon bazen 10 numara'da bazen kanatta 10 munara performanslar sergileyecek bizlere. Yeterki merkez ve defans sistemin gerektirdiği transferle desteklensin. Lorik Cana bunun ilk emaresi onu sonra uzunca değerlendircez zaten.



Gösteriyor ki Rijkaard'ın bu sezon tercih ettiği mücadele gücü yüksek ve yaş ortalaması düşük açıklar, daha tempolu bir oyunu habercisi. Rijkaard'ın açıkları(!) bakalım bu sezon takıma gedik verdirecek mi?yoksa takımın açıklarını mı kapatacak? Onu bize önümüzde ki aylar gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder